top of page

Voor wie leef jij eigenlijk?

Bijgewerkt op: 3 apr.

Jij weet al lang hoe jouw flow van het leven voelt. Wanneer je met je aandacht dicht bij jezelf bent is het het leven fijn voor jou. Maar dan ineens ... 'plop!' ... storing op de lijn door een gedachte als 'zo hoort het...' of 'het moet zo want anders...', meestal gevoed door een ouder of opvoeder in je jeugd. Binnen een milliseconde uit je oh-zo-fijne flow en stapelen vergelijkbare gedachten zich op als een wolkendek dat samenpakt. HO! Stop de gedachte. Hier gaat bijna iets faliekant mis.

Hoe kan het toch zijn dat we ons maar aan blijven passen aan een surrealistische werkelijkheid. Want ten eerste: of deze persoon, die we blijkbaar hoog hebben staan, hier nog steeds iets van vindt is niet zeker. En daar bovenop: waarom geef je deze gedachte of deze persoon zoveel invloed in jouw leven? Want een ander kan en zal jou niet gelukkig maken. Dat kan alleen jij.

Zijn we niet nog steeds te veel bezig te leven naar een bepaalde uiterlijke standaard, waarbij we de lat steeds hoger leggen? De lat om aan te voldoen? Terwijl de maakbare buitenkant niet datgene is wat die echte, diepe voldoening geeft. Het is vluchtig, tijdelijk, aan mode en oordeel onderhevig en onverzadigbaar. Wat wel echt voldoening geeft is je hart die een zucht slaakt van opluchting niet langer aan een inhoudloze verwachting te hoeven voldoen en daardoor tijd overhoudt voor een oprecht gesprek, contact van hart-tot-hart, waardoor ontspanning ontstaat. Het gevoel dat je overhoudt na een goed gesprek met mensen die zich openen. Kwetsbaar durven zijn en oprecht.

Maar wacht heel even… er is 1 ding in dit verhaal wel precies de bedoeling: de ontmoeting met deze 'trigger', de gedachte of de ander uit de eerste alinea, Hij of zij komt niet voor niks in je leven. Hij of zij komt op je pad om je ziel te verrijken, om je 'zijn' te ontvouwen. Om je iets te leren dus. Want dat geeft voldoening in je hart. Wanneer je deze persoon zonder pardon uit je leven zou skippen, kan je er donder op zeggen dat er een be-like voor terug komt. Iemand die precies hetzelfde in je losmaakt, waar je precies het zelfde voor voelt. Waar je even hard voor zou werken. Je zielslessen heb je nou eenmaal te leren. In dit leven of daarna. Daar heb je geen controle over. Net zo min als over je gedachten of dat wat je voelt voor een ander.

Dus geef je over aan de bewustwording en geniet van de rit te leren jou het op jouw manier te doen. Dat begint met en verlangen. En daarvoor zit vaak frustratie. Als je hulp nodig hebt en inzicht wilt, contact me dan. Er komt vast snel een groep gelijkgestemden aan. Online of offline. Ik help je graag te zijn wie je echt bent. Jouw authentieke zelf straalt prachtige kleuren om zich heen die je in zijn geheel zou moeten zien. Vanaf de afstand waarop ik naar je kijk. Is mooi joh!


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page